Monthly Archives: февруари 2013

Колку пари – толку музика?! (Платата на наставниците и постигањата на учениците)

Според едно истражување од Велика Британија, спроведено од страна на Peter Dolton, професор по економија на Кралскиот колеџ Холовеј (Royal Holloway College) при Универзитетот во Лондон, и истражувачот при CEP (Center for economic performance) Oscar Marcenaro – Gutierrez од Универзитетот во Малага, утврдено е дека постои врска помеѓу висината на платата на наставниците и резултатите кои ги постигнуваат нивните ученици на тестовите на знаење.