Monthly Archives: март 2013

Наставник – колку тоа г(о)рдо звучи

За достоинството на наставничката професија

Да се биде наставник некогаш било гордост. Денес оваа професија е најозборуваната и најкритикуваната. Што придонесе да се случи ова во еден релативно краток период? Зошто и покрај сето тоа голем број млади сакаат да работат во образование?